BS-event-calander_01

With Experience we not only mean things you know or learn, we also mean things you experience. Life is about learning but also life is about living, feeling, touching and tasting. Simply undergoing the multitude of surroundings you will encounter. Bright Society facilitates these happenings as an addition to your day-to-day working rhythm. These events are listed below. Have a look!

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

GLOW project: A Study in Light

November 7, 2015 - November 14, 2015

2015 is door UNESCO uitgeroepen tot jaar van het licht en de lichttechnologie. In dat kader stelden natuurkundigen van Bright Society enthousiaste leerlingen van het Eckart college in Eindhoven de vraag ‘Wat is licht?’. Om het antwoord te vinden op deze vraag hebben zij tijdens hun lessen op het Technasium vier experimenten uitgevoerd, onder begeleiding van echte wetenschappers. De reis naar het antwoord leidde langs ballonnen, lasers en kantelende kaarsen. De schoonheid van licht werd onthuld met behulp van gloeilampen, prisma’s en leds. Het resultaat is verwerkt in een inspirerende montage en is gedurende de GLOW week te zien in het GLOWcafe in het Parktheater.

Spelen met licht
Martijn Schaafsma, één van de initiatiefnemers vanuit Bright Society, promoveerde eerder dit jaar in de natuurkunde en heeft altijd al een voorliefde gehad voor het fenomeen licht. Schaafsma: “Al van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar de wereld om mij heen, en bijna overal is licht. Door te spelen met licht leer je op een leuke manier steeds weer iets nieuws. Zowel vanuit persoonlijk als wetenschappelijk oogpunt is licht voor mij een essentiële drijfveer.” Vanuit maatschappelijke doelstelling binnen het Bright Society talentprogramma waarin hij deelneemt, heeft hij samen met een aantal collega’s een samenwerking opgezet met het Eckart college in Eindhoven en de Stichting Internationaal Jaar van het licht 2015 (IYL2015). “Prof. Kobus Kuipers, voorzitter van IYL2015, heeft ons op het spoor gezet van een educatieve bijdrage voor GLOW. Het is leuk om een stukje van je eigen enthousiasme over kunt dragen. Dat wij een bescheiden podium hebben gekregen om het werk van de leerlingen van het Eckart college te mogen presenteren in het GLOWcafé is geweldig. Voor de leerlingen die wij hebben begeleid is dit een absoluut hoogtepunt waar we allen erg trots op zijn!”, aldus Schaafsma.

Experimenten
Vanuit het Technasium in Eindhoven, onderdeel van het Eckart college, was docent Ralph van den Heuvel van begin af aan betrokken bij het project. “Ik was meteen enthousiast en we zijn samen met Bright Society gaan bekijken hoe wij dit in het lesprogramma konden integreren. Het was zowel voor mij als voor de vier natuurkundigen van Bright Society een bijzondere ervaring om de lessen samen te verzorgen afgelopen maanden. We hebben veel van elkaar geleerd en zijn vooral onder de indruk van datgene wat de leerlingen hebben laten zien tijdens de experimenten”, aldus Van den Heuvel. De leerlingen hebben gewerkt aan experimenten met vier fundamentele vormen van licht; de kaars, een gloeilamp, laser en LED. Van den Heuvel: “Het niveau van de opdrachten lag hoog en de leerlingen hebben het erg voortvarend aangepakt. Het resultaat is geweldig mooi verbeeld in een doorlopende filmmontage, het is dan ook absoluut de moeite waard dit te gaan bekijken tijdens de GLOW week!”.

Locatie
Het project “A Study in Light” is te vinden in het GLOWcafé van het Park theater, in de foyer bar (trap af aan de rechter kant).

Details

Start:
November 7, 2015
End:
November 14, 2015
Event Category:

Organizer

Bright Society
Phone:
06-14895006

Venue

Parktheater
theaterpad 1, Eindhoven, 5615EN
+ Google Map